ARAMA

14 Mayıs 2013 Salı


İlle de Barış Platformu Barış Sürecine Destek Verdi

Bursa İlle de Barış Platformu tarafından Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında Türkiye'nin yakaladığı barış fırsatını kaçırmaması çağrısında bulunuldu.

Bursa İlle de Barış Platformu tarafından Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında Türkiye'nin yakaladığı barış fırsatını kaçırmaması çağrısında bulunuldu. Platform, barış için taşın altına herkesin elini koymasını istedi.
İlle de Barış Platformu sözcüsü Rüstem Avcı, ne zaman barış dense ülkede bir takım provokatif eylemler çıktığına dikkat çekti. Reyhanlı'daki patlamaları hatırlatan Avcı, ülkede barışın yanında bölgede barışın da önemli olduğunu vurguladı.Türkiye'nin tarihi günler yaşadığına işaret eden İlle de Barış Platformu sözcüsü Avcı, "Ülke olarak uzun süredir yaşanan çatışmaları, gerginlikleri ve sorunlarımızı ilk kez kendi ellerimizle çözme fırsatı yakaladık... Hep birlikte yaşadığımız ortak acılara geri dönmemek, hep beraber özgürce yaşayabilmek için bu gün barışın sorumluluğunu omuzlamak istiyoruz." dedi.
Türkiye'nin tüm renklerinin önyargısız bir şekilde bir araya gelerek barışı sağlaması gerektiğine değinen Avcı, şöyle konuştu: "Artık bir tek insanımızın bile gözyaşı dökmemesi için bu kadim topraklarda hep birlikte tarihimizden ve yaşadıklarımızdan dersler çıkararak ortak bir gelecek kurabilmek için seslerimizi ve vicdanlarımızı bir araya getiriyoruz."
BARIŞA Bursa'DAN SES VERİYORUZ
Halkın artık şiddet, kan ve gözyaşı istemediğinin altını çizen Rüstem Avcı, "BarışaBursa'dan ses veriyoruz. ve şimdi önümüzde bunun için büyük bir şans var. Ülkemize ve tüm insanlarımıza bugün barıştan daha büyük bir armağan verilemeyeceğini düşünüyor ve şimdi birbirimize bu armağanı sunmanın tam zamanı diyoruz." diye konuştu.
Öncelikle demokratik bir anayasa için yan yana geldiklerini aktaran Rüstem Avcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Barışa Bursa'nın sesini katıyoruz. Barış sürecinin her aşamasına katkı sunmak, çalınan barış mayasının ülke genelinde tutması için bütün erklerden bağımsız, tek muradı barış olanlarla bir araya, yan yana geldik. Ön koşulsuz 'ille de barış' diyen herkesi bu deklerasyonumuz çerçevesinde platformumuz ve yanımızda görmek istiyoruz."
İlle de Barış Platformunda, Rüstem Avcı'nın yanı sıra Yüksel Akgün, Mehmet Kartal, Özlem Buğday Yağmur, Cennet Cankılıç, Feza Soysal, Siraç Tatlıdede, AyhanKazancı, Ercan Koçyiğit, Şehmus Seviş, İffet Karaca, Resul Baykara, Sami Öbağkıran, Bülent Aslanhan, Gürkan Kaya, Ferruh Yılmaz, Güney Özkılınç, Zafer Opsar ve Özcan Yazıcı gibi isimler yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder