ARAMA

14 Mayıs 2013 Salı

’Barışın sesi daha güçlü çıkmalı’


’Barışın sesi daha güçlü çıkmalı’
Bursa’da farklı görüşler ve meslek gruplarından insanların bir araya gelerek “ille de barış” ortak sesiyle oluşturduğu platform, barış isteğinin daha yüksek sesle dile getirilmesi gereken bir dönemden geçildiğini, bu sese, duyarlı herkesin katkı vermesi gerektiğini duyurdu.
’Barışın sesi daha güçlü çıkmalı’
 “İlle de Barış Platformu” Ördekli Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek kamuoyuna barış ve barışa destek çağrısında bulundular. Toplantıda, hazırlanan ortak çağrı metni kamuoyu ile paylaşıldı.

Ortak barış çağrı metnini okuyan Rüstem Avcı, “Tamamıyla sivil ve bütün erklerden bağımsız olarak kurduğumuz platformumuzla süreci savaş mağdurluğundan barış sevincine taşımak noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Yıllardır barış özlemiyle aynı kentte yan yana yaşayan, farklı meslek, farklı kültür ve siyasi görüşten dost ve arkadaşlar olarak bir araya geldiklerini belirten Avcı, yaratılan barış iklimine “ne tür katkı sunabiliriz” sorusuna cevap aramak üzere haftalardır düzenledikleri toplantılar sonucu “ille de barış” platformunu kurduklarını bildirdi.

Tamamıyla sivil ve bütün erklerden bağımsız olduklarının altını çizen Rüstem Avcı, “Platformumuzla süreci savaş mağdurluğundan barış sevincine taşımak noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ancak dünyada ve ülkemizde ne zaman barış havası hâsıl olsa mutlaka provokatif saldırılar da ardından geliyor. Reyhanlı’da yaşanan ve yüreklerimizi dağlayan bombalı saldırı bize bir kez daha göstermiştir ki ülke barışımızın yanı sıra bölgesel barışa da gereken önem gösterilmelidir. Reyhanlı’da yaşamını yitiren yurttaşlarımızın acılarını yüreklerimizde hissediyor, geride kalanlara sabır ve başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin, tarihi günler yaşadığı belirtilen “İlle de Barış” Platformu açıklamasında, ülke olarak uzun süredir yaşanan çatışmaları, gerginlikleri ve sorunları ilk kez kendi ellerimizle çözme fırsatı yakalandığına dikkat çekildi.

“Yurttaşlar olarak on yıllardır hep birlikte acılar çektik, hep birlikte üzüldük, kaygılar yaşadık, hep birlikte karamsarlığa kapıldık; ama ilk kez hep birlikte yüreklerimizde umudu taşıdığımız günler yaşıyoruz” denilen açıklama şöyle:
“Hep birlikte yaşadığımız ortak acılara geri dönmemek, hep beraber özgürce yaşayabilmek için bugün barışın sorumluluğunu omuzlamak istiyoruz.
Türkiye toplumunun tüm renkleri, toplumun vicdanını temsil eden tüm kesimleri, bireyleri olarak şimdi hep birlikte barışı sağlayabilmek ve yaşayabilmek için önyargısız, koşulsuz, ortak bir gelecek için bir araya geliyoruz. Artık bir tek insanımızın bile gözyaşı dökmemesi için, bu kadim topraklarda hep birlikte tarihimizden ve yaşadıklarımızdan dersler çıkararak, ortak bir gelecek kurabilmek için seslerimizi, vicdanlarımızı bir araya getiriyoruz.
Barışa Bursa’dan ses veriyoruz!
Artık, şiddet, kan ve gözyaşı istemiyoruz; tüm sorunlarımızı konuşarak, siyasetle çözmek istediğimiz, ayrımsız tüm yurttaşların kaygılardan uzak, huzur ve mutluluk duyacakları, kimlikleriyle, inançlarıyla ve düşünceleriyle kendilerini dışlanmadan ve ötekileştirilmeden yaşayacakları bir ülke istiyoruz.
Barışa Bursa’dan ses veriyoruz! Ve şimdi önümüzde bunun için büyük bir şans var. Ülkemize ve tüm insanlarımıza bugün barıştan daha büyük bir armağan verilemeyeceğini düşünüyor ve şimdi birbirimize bu armağanı sunmanın tam zamanı diyoruz.
Hep birlikte umudu gerçeğe dönüştürmek istiyoruz
Öncelikle barışı ve tabii ki tüm yurttaşlarımızın farklılıklarıyla ve ortak iradeleriyle bir arada, çoğulcu, özgür bir ortamda yaşamasına imkân tanıyacak, demokratik bir anayasaya katkı sunmak, ona ruh ve yaşama sevinci katmak için vicdanlarımızı yan yana koyuyoruz.
Barışa Bursa’nın sesini katıyoruz! Barış sürecinin her aşamasına katkı sunmak, çalınan barış mayasının ülke genelinde tutması için, bütün erklerden bağımsız, “tek muradı barış” olanlarla bir araya, yan yana geldik. Önkoşulsuz “ille de barış” diyen herkesi bu deklarasyonumuz çerçevesinde platformumuzda ve yanımızda görmek istiyoruz…”

orijinal metin için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder