ARAMA

8 Mayıs 2013 Çarşamba


BARIŞ İÇİN VİCDANLARIMIZI BULUŞTURUYORUZ!
BARIŞ İÇİN YAN YANA GELİYORUZ!
İLLE DE BARIŞ İÇİN…
ÇALINAN BARIŞ MAYASININ TUTMASI İÇİN…
 BARIŞA BURSA’DAN SES VERİYORUZ!


Türkiye, tarihi günler yaşıyor!

Ülke olarak uzun süredir yaşanan çatışmaları, gerginlikleri ve sorunlarımızı ilk kez kendi ellerimizle çözme fırsatını yakaladık.

Yurttaşlar olarak on yıllardır hep birlikte acılar çektik, hep birlikte üzüldük, kaygılar yaşadık, hep birlikte karamsarlığa kapıldık; ama ilk kez hep birlikte yüreklerimizde umudu taşıdığımız günler yaşıyoruz.

Hep birlikte yaşadığımız ortak acılara geri dönmemek, hep beraber özgürce yaşayabilmek için bugün barışın sorumluluğunu omuzlamak istiyoruz.

Türkiye toplumunun tüm renkleri, toplumun vicdanını temsil eden tüm kesimleri, bireyleri olarak şimdi hep birlikte barışı sağlayabilmek ve yaşayabilmek için önyargısız, koşulsuz, ortak bir gelecek için bir araya geliyoruz. Artık bir tek insanımızın bile gözyaşı dökmemesi için, bu kadim topraklarda hep birlikte tarihimizden ve yaşadıklarımızdan dersler çıkararak, ortak bir gelecek kurabilmek için seslerimizi, vicdanlarımızı bir araya getiriyoruz.

Barışa Bursa’dan ses veriyoruz!

Artık, şiddet, kan ve gözyaşı istemiyoruz; tüm sorunlarımızı konuşarak, siyasetle çözmek istediğimiz, ayrımsız tüm yurttaşların kaygılardan uzak, huzur ve mutluluk duyacakları, kimlikleriyle, inançlarıyla ve düşünceleriyle kendilerini dışlanmadan ve ötekileştirilmeden yaşayacakları bir ülke istiyoruz.

Barışa Bursa’dan ses veriyoruz!

Ve şimdi önümüzde bunun için büyük bir şans var. Ülkemize ve tüm insanlarımıza bugün barıştan daha büyük bir armağan verilemeyeceğini düşünüyor ve şimdi birbirimize bu armağanı sunmanın tam zamanı diyoruz.

Hep birlikte umudu gerçeğe dönüştürmek istiyoruz.

Öncelikle barışı ve tabii ki tüm yurttaşlarımızın farklılıklarıyla ve ortak iradeleriyle bir arada, çoğulcu, özgür bir ortamda yaşamasına imkân tanıyacak, tam demokratik bir Anayasa için katkı sunmak, ona ruh ve yaşama sevinci katmak için vicdanlarımızı yan yana koyuyoruz.

Barışa Bursa’nın sesini katıyoruz!

Barış sürecine katkı sunmak, çalınan barış mayasının ülke genelinde tutması için, bütün erklerden bağımsız, “tek muradı barış” olanlarla bir araya, yan yana geldik. “İlle de barış” için bu deklarasyonu imzalıyoruz.

ÇAĞIRICILAR:


Rüstem AVCI
Yüksel AKGÜN
Resul BAYKARA
Cennet CANKILIÇ
İffet KARACA
Mehmet KARTAL
Atilla KAYA
Ayhan KAZANCI
Ercan KOÇYİĞİT
Şehmus SEVİŞ
Feza SOYSAL
Siraç TATLIDEDE
Özlem Buğday YAĞMUR





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder